FaceBook  Twitter  

poza robot

După ce face cunoștință cu studenții care se aflau la examenele de admitere la școala chineză, un robot se lupta pentru un loc într-una din cele mai prestigioase universități din țară. Dar nu reprezintă încă multă amenințare.

Robotul numit AI-MATHS, dotat cu inteligență artificială, este dezvoltat ca parte a unui proiect al Ministerului Științei și Tehnologiei din China de a dezvolta un robot care să se descurce bine în examenele de admitere pentru a intra în universitățile locale de top, cum ar fi Universitatea Peking și Universitatea Tsinghua până în 2020.

AI-MATHS a finalizat o lucrare de matematică de două ore în 22 de minute și a realizat 105 puncte din scorul maxim de 150, raportează Xinhua de stat. AI-MATHS a marcat 100 de puncte într-o altă versiune a lucrării pe care a finalizat-o în 10 minute. Media națională a anului trecut a fost de 109.

AI-MATHS nu este perfect, dar devine mai inteligent. Ultima dată când a luat un examen similar, în februarie, a marcat 93 de puncte, abia trecând. E mai bine decât Torobo și un robot dezvoltat de Universitatea din Tokyo, care a încercat examene de admitere la universități, dar nu a reușit.

Deşi robotul a avut probleme cu înțelegerea unor subtilităţi ale limbii chineze, s-a demonstrat că inteligenţa artificială poate fi folosită în viitor în mai multe domenii.

 

Sursa: www.mateinfo.ro