FaceBook  Twitter  

examen

Sorina Andrei, elevă în clasa a XI-a, și Radu Zevri, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, au obținut punctaj maxim la bacalaureatul american, la probele de matematică și la fizică. Ambii sunt olimpici naționali la materiile respective, motiv pentru care nu le-a fost greu să ia cele 800 de puncte, la probele susținute în cadrul testelor SAT (Scholastic Assessment Test).

Potrivit www.portalinvatamant.ro, Radu, elev cu rezultate deosebite la învățătură, a participat anul trecut și la Olimpiada Națională de matematică a Irlandei, neoficial, și a obținut un punctaj care l-ar fi clasat pe locul al III-lea.
  Sorina, de asemenea olimpică națională multipremiată la matematică, a susținut doar proba SAT la disciplina ei preferată, matematica 2, cel mai dificil nivel, și se pregătește pentru chimie. Datorită pregătirii constante, Sorinei i-a fost ușor să obțină punctajul maxim la examenul pe care-l consideră eficient atât pentru modul de raționare matematic corect, cât și pentru rapiditatea răspunsurilor.

Dacă în privința dificultății probelor, cei doi susțin că nu pun mari piedici elevilor care se pregătesc continuu, nu același lucru îl afirmă și despre timpul acordat fiecărei întrebări. Intervalul alocat rezolvării este scurt.

În ceea ce privește opțiunile pentru studiile universitate, atât Sorina, cât și Radu sunt interesați de facultățile de prestigiu din Marea Britanie și Statele Unite.

Sursa: portalinvatamant.ro